Født 26.08.1894 i Rakkestad. Død 26.01.1968 – gravlagt i Ski.
Andreas Holmen kom til Ski i 1922, og etablerte seg som smed. Senere gikk han over i rørleggerbransjen, og utførte i sin tid en rekke større arbeider for Ski kommunale vannverk. Han drev også som renovatør.
Høsten 1923 ble Holmen ansatt som hjelpekonstabel ved kontoret for Lensmanden i Kraakstad. Under nazitiden i 1942 gikk han av, men da «skikkelige tider» og nytt styre kom, kunne han ikke unnværes, og fortsatte til han gikk av i 1950 (ØB 30.06.1950).
Pol’ti Holmen var kjent for sin størrelse og enorme styrke. Var det krangel ble det fort stille når han grep uromakeren i buksebaken og «brettet» ham sammen. Lensmann Aamodt karakteriserte Holmen som den fødte politimann, med hender så store som klubber og en ualminnelig styrke. Holmen tok ofte med seg to bråkmakere i slengen, mens de andre politimennene nøyde seg med en hver. Når noen nektet å samarbeide, ble det sendt bud på Holmen.
Da han ble pensjonert som politikonstabel i 1950, skrev ØB at han var den stø og rolige Goliat. Holmen hadde et opphold i sitt politiarbeid under krigen. Han gikk av under nazitiden i 1942, men kom tilbake etter krigen. I alt arbeidet han i politiet i 28 år.
Etter krigen ble en del nazi-soldater holdt tilbake i fangeleiren på Ski depot for å vitne i rettssaker. To tyskere klarte å rømme fra leiren, og tok en ulovlig tur til Oslo. De ble oppdaget da de tok første morgentog tilbake til Ski. På stasjonen møtte de Holmen, som tok tyskerne i jakkekragen og bar dem til arresten som om de var guttunger. Da Aamodt skulle avhøre dem, nektet de tvert å ta på seg håndjern, og dermed ropte Aamodt på Holmen. Holmen kom, og i samme øyeblikk strakk tyskerne fram hendene sine uten å mukke. Bildet viser Holmengården som i mange år var (fylle)arresten i kjelleren i Holmengården.